Faslet

Elke retourzending kost een ondernemer gemiddeld 12,50 euro. Bovendien zorgt elke retourzending voor een CO2-uitstoot die vergelijkbaar is met vijf kilometer autorijden. 'Doodzonde', volgens Ard Kortenoeven en Robbert Hoogstraten, oprichters van de startup Faslet.

faslet-black
Wat is Faslet?

Faslet helpt retailers retourzendingen te minimaliseren door middel van een geavanceerde techniek wat betreft de juiste maat vinden. Retailers die werken met Faslet hebben een 'vind jouw maat' functie op de website waarin klanten kunnen aangeven hoe lang ze zijn, hoe ze de pasvorm het liefst willen, hoe oud- en hoe zwaar ze zijn. De combinatie met AI en data is super waardevol en zorgt ervoor dat mensen vaker in één keer de goede maat bestellen en dus niet snel kleding retour zullen sturen. 

Koppeling met Datafuse

Wat Datafuse met Faslet kan is, alle offline en online retourzendingen bekijken en oorzaken hieraan binden. Mocht het zo zijn dat de producten alsnog retour worden gestuurd krijgt de retailer middels deze samenwerking de reden hiervan en krijgt het meer inzicht hoe ze dit percentage nog lager kunnen houden.