Pssst....Last van ontbrekende data in GA4?

Last van onjuiste of incomplete data in Google Analytics? Dit is een bekend probleem. De omzet en transacties die GA4 rapporteert versus wat jij ziet aan echte omzet en orders kan flink verschillen. Dit kan heel veel oorzaken hebben, waarvan de meest voorkomende zijn:

  • Ad blockers en andere privacy gerelateerde browser extensies
  • Browsers (zoals Safari en Firefox) met strenge privacy instellingen
  • Gebruikers weigeren specifieke cookies
  • Technische problemen met de datalayer, javascript of Google Tag Manager

2023-08-2909_48_22-visualsdatafuse-googlepresentaties

Missende orders in GA4

Hierdoor mis je in Google Analytics al snel meer dan 10-20% van de omzet. Zonde, dit betekent namelijk dat je beslissingen neemt over je online kanalen op basis van data die niet compleet is.

Met Datafuse kun je dit oplossen. Datafuse koppelt direct met jouw ERP. Dit betekent dat Datafuse ook de beschikking heeft over wat de omzet zou moeten zijn. Met Datafuse kunnen we echter dit probleem oplossen door ontbrekende orders via het ERP-systeem weer 100% compleet te maken. Door gegevens uit verschillende bronnen te integreren, kunnen we een nauwkeurig beeld krijgen van de volledige customer journey en de impact van marketinginspanningen op verkoopresultaten meten. Hierdoor blijft de marketingattributie in stand en kunnen marketeers weloverwogen beslissingen nemen om hun campagnes te optimaliseren en succesvolle resultaten te behalen. Lees snel meer over deze oplossing voor GA4.

Elke dag haalt Datafuse op welke transacties er allemaal in GA4 staan. Vervolgens leggen wij dit naast de transacties vanuit het ERP. Alle ontbrekende transacties en omzet sturen wij vervolgens met terugwerkende kracht naar Google Analytics 4. Op die manier krijg je weer de beschikking over volledige en juiste data. Dan kun jij de data in GA4 weer vertrouwen en kun je beslissingen nemen aan de hand van 100% juiste data.

missende-orders-ga4

Demo aanvragen

Wil jij ook alle touwtjes weer in handen krijgen? Vraag nu een gratis demo aan! Kost je ongeveer 20-30 minuten van je tijd. Valt wel mee he?