oplossing

Ontbrekende transacties in Google Analytics 4 weer 100% compleet maken

Bas

16 juni 2023

Ontbrekende transacties in Google Analytics 4 weer 100% compleet maken. Binnenkort, vanaf juli 2023, zal Google Analytics 4 de nieuwe standaard worden binnen de Analytics-familie van Google. Dit brengt zowel nieuwe mogelijkheden als enige onzekerheid met zich mee. We hebben gemerkt dat veel partijen op- of aanmerkingen hebben over de nauwkeurigheid van de gegevens die worden verzameld in Google Analytics 4. 

Een eenvoudige vergelijking tussen de transactiegegevens uit jouw ERP-systeem en het aantal transacties en de omzet die door Google Analytics 4 wordt gerapporteerd, onthult snel afwijkingen van meer dan 20%. Helaas zijn deze afwijkingen in het nadeel van Google Analytics 4. Aangezien Google Analytics, en binnenkort Google Analytics 4 (GA4), vaak het startpunt vormt voor het vormgeven van de online marketingstrategie, is het van cruciaal belang dat de gegevens zo volledig mogelijk zijn.

Gelukkig biedt Datafuse een nieuwe oplossing. Door jouw ERP-gegevens te koppelen aan ons datawarehouse, samen met de gegevens van GA4, kunnen we de ontbrekende gegevens in Google Analytics vinden. Deze gegevens sturen we vervolgens met terugwerkende kracht naar Google Analytics. Dit proces vindt dagelijks plaats, zodat je snel kunt vertrouwen op 100% betrouwbare analytische gegevens. In de Datafuse-interface kun je precies zien hoeveel ontbrekende bestellingen per dag naar jouw Google Analytics 4-accounts zijn gestuurd.

Door deze ontbrekende transacties aan GA4 te koppelen, helpt Datafuse je om beslissingen te nemen op basis van complete gegevens. Zodra de koppeling tussen Datafuse en Google Analytics 4 is geactiveerd, kun je vertrouwen op de betrouwbaarheid van jouw Google Analytics-gegevens.

Wil je meer weten over hoe Datafuse jou kan helpen? Neem dan contact met ons op via info@datafuse.nl om een demo in te plannen. Ons team staat klaar om de kracht van automatisch gegenereerde productbeschrijvingen te laten zien en je te begeleiden bij de implementatie van deze oplossing in jouw retailstrategie. Bespaar tijd en verrijk jouw retailplatform met boeiende en unieke productcontent dankzij Datafuse.