kosten besparen

Hoe genereer jij de beste productomschrijvingen?

Bas

2 juni 2024

Wij hebben wederom een grote update gelanceerd voor onze product generator. Door middel van een aantal nieuwe toevoegingen en functies wordt het zo nog makkelijker om, op basis van AI, snel jouw producten van unieke en creatieve teksten te voorzien. Eerder schreven wij een blog over hoe deze functie binnen Datafuse precies te gebruiken is. In deze blog gaan wij dieper in op de nieuwe functionaliteiten van de nieuwe versie van deze content-generator. 

Waarom wil jij goede product beschrijvingen?

De consument bestelt steeds meer en meer online, daarom zijn overtuigende product beschrijvingen en foto's belangrijker dan ooit. Bovendien wordt de concurrentie ook steeds heviger. Om het gevoel dat je in de winkel wel hebt over te brengen op de consument is het belangrijk dat dit gevoel in de productteksten wordt meegenomen. Voor product beschrijvingen is het belangrijk om het doel vast te stellen. In de meeste gevallen is dat om eventuele vragen of onduidelijkheden te beantwoorden. Het doel moet zijn dat de consument na het lezen van de beschrijving geen vragen meer heeft en een duidelijk beeld heeft van het product. Een product omschrijving schrijven kan tijdrovend zijn en bovendien eentonig worden, daarom heeft Datafuse de product generator, hiermee kan je in bulk product beschrijvingen genereren en nu van nóg hogere kwaliteit.

Single product generator

Bij onze generator is het mogelijk om te kiezen tussen enkele- en meerdere product omschrijvingen. Bij een enkel nieuw product kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een nieuwe omschrijving maken op basis van verschillende gegevens. Ook kan je custom instructies meegeven zodat de omschrijving precies wordt zoals jij wilt. Geef een (custom) tone of voice mee om uniformiteit op de website te creëren. De URL van een afbeelding kan je meegeven om een nog specifiekere uitkomst te verzekeren. De beschrijving is altijd beschikbaar in vijf talen.

Product omschrijvingen voor meerdere producten

Uiteraard is het vaak interessanter om voor veel producten in één keer de omschrijvingen te genereren. Dat kan ook, via een CSV bestand of met de producten vanuit het ERP. Ook hier is het belangrijk om een tone-of-voice mee te geven, de lengte van de beschrijvingen te bepalen en eventuele custom instructions te geven. Mocht je snel willen zien welke producten nog geen omschrijving hebben gekregen kan je dit filteren via products without description. 

Enkele opties uitlichten

Je kan zeer gemakkelijk de beschrijvingen zo tweaken dat ze helemaal naar wens zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een format aangeven in welke de beschrijving geschreven wordt. De meeste websites hebben een bepaalde manier van product omschrijvingen, heb je deze nog niet? Geen probleem, zorg dan vanaf heden voor uniformiteit wat betreft het formaat waarin je deze omschrijvingen laat schrijven. 

Om tot in detail de product beschrijving te perfectioneren kan je ook een woorden limiet meegeven die logischerwijs niet zal worden overschreden. Sommige producten hebben minder woorden nodig en hiermee zorg je dat de teksten qua lengte aansluiten bij wat het beste past bij jouw website. 

Conclusie

Met deze functie kun je op grote schaal jouw producten van goede en unieke teksten voorzien. Op deze manier bespaar je tijd en geld. Lijkt dit je wat om ook toe te passen in jouw organisatie of wil je zien hoe dit er in praktijk uitziet, neem dan vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.