oplossing

Google Analytics 4: kosten importeren

Lennart

1 februari 2023

Over een paar maanden is Google Analytics 4 de nieuwe standaard van Google. Het vertrouwde Universal Analytics zal dan ophouden met functioneren. Hoog tijd dus om bekend te raken met Google Analytics 4 (GA4) en de mogelijkheden ervan. Met Datafuse zijn wij al een tijd druk bezig om onze tool klaar te maken voor deze nieuwe versie van Google Analytics. Dit heeft geresulteerd in een van onze nieuwste features: het importeren van kostengegevens.

Google Analytics 4 heeft een standaard koppeling met Google Ads. Dat betekent dat alle data die in Google Ads is te vinden ook automatisch wordt doorgestuurd naar GA4. Voor niet Google advertentieplatformen werkt dit helaas niet. Dit betekent dat prestaties maar ook kosten van bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Bing Ads niet te vinden zijn in Google Analytics 4. Met de koppeling van Datafuse met GA4 is dit eenvoudig opgelost.

Wanneer Datafuse en GA4 aan elkaar zijn gekoppeld kunnen wij de kosten, klikken en vertoningen van externe platformen zoals Facebook en Bing Ads worden doorgestuurd naar GA4. Dit gebeurt automatisch elke dag, waardoor de data altijd actueel is.


De voordelen van deze oplossing zijn:

  • Alle data staat centraal en het vergelijken tussen platformen wordt makkelijker en zal sneller gaan
  • Het vergelijken wordt eerlijker. Wanneer alles op 1 platform staat kun je eindelijk appels met appels vergelijken
  • Koppelen met andere tools zoals Google Data Studio of Looker studio is eenvoudiger omdat de data niet vanuit meerdere bronnen hoeft te komen

Benieuwd of wij dit voor jou kunnen inrichten? Neem contact op met info@datafuse.nl om gebruik te gaan maken van deze koppeling.