oplossing

GA4 missende orders

Bas

15 september 2023

GA4 missende orders functie van Datafuse

GA4 is een de analytische tool van Google die bedrijven helpt bij het begrijpen van de online prestaties en het nemen van datagestuurde beslissingen. GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics. Echter, niet alles binnen GA4 werkt helemaal hoe het zou moeten werken. De omzet en het aantal transacties die worden gerapporteerd in GA4 zijn hoogstwaarschijnlijk een stuk lager dan hetgeen dat je in jouw echte cijfers ziet. 

Zoals sommigen weten, gaat veel data van de ERP-systemen verloren in GA4. Dit kan veroorzaakt worden door: ad-blockers of andere privacygerelateerde browserextensies, strenge instellingen van verschillende browsers (zoals Safari of Firefox), gebruikers die specifieke cookies weigeren of er kunnen technische problemen zijn met de datalayer. Dit zorgt ervoor dat je minimaal 20% van de data mist die je hard nodig hebt om beslissingen te nemen voor de juiste uitingen op jouw marketingkanaal. Met de koppeling van Datafuse gaat dit er dan als volgt uit zien:

Gelukkig biedt Datafuse een oplossing. Door jouw ERP-gegevens te koppelen aan ons datawarehouse, samen met de gegevens van GA4, kunnen we de ontbrekende gegevens in Google Analytics vinden. Deze gegevens sturen we vervolgens met terugwerkende kracht naar Google Analytics. Dit proces vindt dagelijks plaats, zodat je snel kunt vertrouwen op 100% betrouwbare analytische gegevens. In de Datafuse-interface kun je precies zien hoeveel ontbrekende bestellingen per dag naar jouw Google Analytics 4-accounts zijn gestuurd.

Wil je meer weten over hoe Datafuse jou kan helpen met deze koppeling? Lees meer over deze functionaliteit of neem dan contact met ons op via info@datafuse.nl om een demo in te plannen.