oplossing

GA4 data compleet maken

Noah

31 oktober 2023

Als je Google Analytics 4 gebruikt voor je website-analyse, ben je waarschijnlijk bekend met de overvloed aan gegevens en inzichten die het biedt. Het stelt je in staat om de prestaties van je website in kaart te brengen, gebruikersgedrag te volgen en conversies te meten. 

Wat zijn missende orders?

We hebben natuurlijk in een eerdere blog het al gehad over de missende orders. Onvolledige data in Google Analytics 4 (GA4) is een probleem dat zich vaak voordoet, vooral voor e-commerce bedrijven. Dit gebeurt wanneer klanttransacties plaatsvinden, maar niet correct worden geregistreerd in je trackingtools, zoals GA4. Deze fouten kunnen om verschillende redenen plaatsvinden: ad blockers, browser instellingen, cookies en datalayers. Deze fouten variëren van technische fouten tot problemen met de implementatie van trackingcodes. Deze missende orders zorgen ervoor dat jij tussen de 10% en 30% data mist, en dus beslissingen neemt op basis van onvolledige data. 

Naar de praktijk

Laten we eens een veelvoorkomende situatie bekijken: je bent een e-commercebedrijf en merkt dat er een discrepantie is tussen het aantal transacties dat je daadwerkelijk hebt ontvangen en wat er wordt geregistreerd in GA4. Dit kan betekenen dat je te maken hebt met "missende orders". Deze ontbrekende gegevens kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor je bedrijf.

Missende orders kunnen een vertekend beeld geven van je conversies en omzet. Je mist immers een deel van de data die je gebruikt om jouw online marketing activiteiten mee aan te sturen. het doel is om ervoor te zorgen dat je die data dus met terugwerkende kracht gaat toevoegen aan Google Analytics 4. Hierdoor kun je beslissingen baseren op betrouwbare informatie en je marketinginspanningen en budgettering beter sturen. 

Hoe dan nu verder?

Nu je de waarde begrijpt, vraag je je misschien af hoe je dit kunt aanpakken. Datafuse heeft een speciale missende orders functie om zo alle missende transacties in GA4 op te lossen. Dit doen we door geautomatiseerd de data van ACA of SRS te scannen en te vergelijken met de data van GA4; dit gebeurt elke nacht zodat de data correct en actueel is. Vervolgens gaan wij door middel van ordernummers uit de ERP-data de bestellingen op individueel niveau toe te voegen aan jouw GA4 data, omdat de data uit het ERP- systeem wel 100% dekkend is weten we zeker dat de data in GA4 dit ook wordt. Op deze manier weet je zeker dat je niet langer beslissingen maakt op basis van onvolledige data, maar op basis van 100% volledige data. 

Dus...

Missende orders zijn niet zomaar een technisch probleem; ze hebben invloed op de betrouwbaarheid van je gegevens en de kwaliteit van je analyses. Het opsporen van deze orders is een essentiële stap naar betere besluitvorming en het optimaliseren van je website. Gelukkig heeft Datafuse de missende orders functie, net als andere kostenbesparende en bruikbare functies. 

Geïnteresseerd geworden? Neem contact met ons op of bel naar kantoor!