oplossing

Missende transacties in GA4? Wij hebben 100% dekking (+43% extra orders gepushed) in GA4 voor OFM.

Bas

1 maart 2024

OFM is een multibrand fashionstore voor de moderne man met, naast een webshop, 21 fysieke winkels gevestigd in midden- en zuid Nederland. OFM maakt sinds vorig jaar gebruik van Datafuse en daarmee ook van de missende orders functionaliteit. Hiermee voegen wij 43% van ontbrekende orders toe aan het Google Analytics 4 account.

Waarom missende orders?

Google Analytics 4 is een platform om activiteiten op jouw website waar te nemen. Zo bijvoorbeeld ook aankopen. Het gebeurt echter vaak genoeg dat GA4 conversies mist. Dit kan verscheidene redenen hebben die wij hier verder behandelen. Het gevolg is dat je tot wel 30 of 40% van de daadwerkelijke conversies mist in jouw GA4 account. Datafuse zorgt ervoor dat deze ontbrekende data wel het account binnenkomt.

Hoe werkt het toevoegen van missende orders?

Datafuse vergelijkt de data van GA4 met die van het gekoppelde ERP-systeem, in dit geval ACA XPRT. Dit gebeurt elke nacht weer opnieuw zodat deze data actueel en bruikbaar blijft. Vervolgens worden, op basis van ordernummers uit het ERP, de missende orders toegevoegd aan GA4. Dit zorgt ervoor dat je weer kan vertrouwen op je GA4 data. Zo kun je met meer zekerheid conclusies trekken en beslissingen nemen op basis van Google Analytics.


Conclusie

Deze missende orders waren een serieus probleem voor OFM. Het had invloed op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de gegevens. Gemiddeld voegen wij via de missende orders 43% toe aan conversies die GA4 niet meet maar die wel tussen die data horen te staan. OFM werkt nu dus weer met de volledige conversiedata in Google Analytics. Nog vragen over de missende orders voor GA4? Twijfel dan niet om contact op te nemen.