retouren reduceren

Faslet X Datafuse

Bas

13 november 2023

De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het opzetten van een nieuwe samenwerking, namelijk met Faslet. Als innovator in de e-commerce helpt Faslet online retailers bij het aanzienlijk verminderen van maat gerelateerde retouren.

Faslet is in 2020 begonnen met het opzetten van Size Me Up, een virtuele maat-assistent voor webshops. Tijdens de coronaperiode was het passen van kleding in de pashokjes onmogelijk geworden en bestelde mensen hun kleding massaal online. Hierbij ontstond een veelvoorkomend probleem: het kiezen van de juiste maat. Veel webshops hebben tegenwoordig wel een maattabel of extra maatinformatie. Echter, veel mensen bestellen toch liever verschillende maten. Zo ontstaat thuis een hele passessie met meerdere maten om vervolgens alleen de juiste maat te houden. De overige maat of maten worden weer geretourneerd. Een kostbare zaak, niet alleen financieel (gemiddeld €12,50 per retour voor de ondernemer), maar ook in termen van milieu-impact

Volgens Ard en Robbert (oprichters van Faslet) kon dit efficiënter, zij richtte Faslet op. Hun missie: ervoor zorgen dat elke (Faslet) gebruiker altijd in één keer de juiste maat bestelt. Faslet kan je vergelijken met een persoonlijke online assistent voor het vinden van de juiste maat. Hiervoor vul je (anoniem) gegevens in als: lengte, gewicht en leeftijd en geef je, door middel van het kiezen van verschillende afbeeldingen, je lichaamsvorm aan. Vervolgens geef je de gewenste pasvorm aan en krijg je de juiste maat voorgesteld. Dankzij een rijke database met maattabellen, anonieme gebruikersprofielen en data over aankopen en retouren, levert Faslet niet alleen gepersonaliseerd maar ook uiterst nauwkeurig advies. Winkels als The Stone en OFM. gebruiken Size Me Up virtuele maat assistent al en verschillende retailers zien hun retourzendingen aanzienlijk dalen; met maar liefst 40%.

Om de modellen van Faslet nog slimmer te maken hebben Faslet en Datafuse de handen ineen geslagen. Met de nieuwe samenwerking stuurt Datafuse de data van geretourneerde data door naar Faslet. Vervolgens heeft Faslet alle benodigde informatie en gebruiken ze deze data om hun maatadvies te verbeteren en beter maatadvies te kunnen geven op het gehele assortiment. Met de data van Datafuse zal het maatadvies nóg nauwkeuriger worden. 

Onze interface biedt nu directe integratie met Faslet. Benieuwd naar de voordelen voor jouw bedrijf? Neem snel contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!