feature

Elke dag relevante data via e-mail rapportage naar jouw filiaal managers sturen

Bas

19 februari 2024

Meten is weten. Het is een cliché maar het verzamelen van de juiste data is een belangrijkste eerste stap bij het maken van beslissingen. Dit geldt binnen alle lagen van de organisatie. Met de nieuwe functionaliteit binnen Datafuse wordt het mogelijk om alle relevante data met één druk op de knop te delen met de fysieke winkels.

Mogelijkheid om email report naar store- of regiomanagers te sturen

De rapporten via de mail waren al lange tijd beschikbaar in Datafuse. Deze rapporten geven een overkoepelend beeld van onder andere de omzet van de webshop en alle winkels. Deze informatie is vooral relevant voor mensen die de overkoepelende cijfers moeten zien. Echter, de data in Datafuse is ook toepasbaar binnen andere posities binnen organisaties. Vandaar dat wij de mogelijkheid hebben toegevoegd om mail rapporten te versturen naar store- of regiomanagers.

Onder Email Reports vind je vanaf nu een lijst met alle beschikbare locaties die ook binnen het ERP systeem bekend zijn. Na het klikken op een locatie kun je e-mailadressen toevoegen aan die specifieke locatie. De eerstvolgende morgen na het toevoegen zal dat adres een mail krijgen met een overzicht van die specifieke winkel. In het rapport staan bijvoorbeeld de dagomzet van gisteren en de cumulatieve maand- en weekomzet. Daarnaast bevat het rapport de beste verkopende merken, categorieën en producten.

Concrete toepassing

Een concrete toepassing van het rapport is om deze naar de storemanager (of de regiomanager) te sturen. Op basis van deze informatie krijgt de storemanager meteen de data die nodig is om beslissingen op te maken: Wat verkoopt goed? Wat valt er tegen? Welke merken lopen goed? Welke dagen lopen achter?

Conclusie

Door het rapport eerst naar jezelf te sturen krijg je een idee hoe een dergelijk rapport er precies uitziet. Naast de huidige functionaliteiten zijn wij druk bezig met het uitbreiden van deze feature. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vergelijkingen met vorig jaar of het toevoegen van data uit klantentellers. Wil je meer horen over deze functionaliteit of heb je nog ideeën over toevoegingen aan deze rapporten neem dan contact op.