oplossing

Automatisch productbeschrijvingen met AI genereren

Bas

16 juni 2023

In de snelle wereld van de detailhandel is het van cruciaal belang om je producten op een boeiende manier te presenteren aan potentiële klanten. Het creëren van unieke en aantrekkelijke productomschrijvingen voor een groot aantal items kan echter een tijdrovende taak zijn. Gelukkig biedt Datafuse nu een oplossing: AI-gebaseerde productomschrijvingen. Met behulp van AI kunnen retailers hun omnichannel retailplatform verrijken met automatisch gegenereerde omschrijvingen, titels en meta-beschrijvingen. Maar hoe werkt dit precies?

Binnen Datafuse is er nu het tabblad “Products” beschikbaar, speciaal voor het genereren van productomschrijvingen. Om te beginnen met het genereren van deze beschrijvingen, ga je naar “Generate content”. Vanaf daar kun je beginnen met het selecteren van de producten waarvoor je content wilt genereren.

Zodra je het product-ID hebt geselecteerd of hebt gezocht, kun je eenvoudig bepalen voor welke producten je een product beschrijving wilt genereren. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de maximale lengte van de omschrijving in te stellen. Vervolgens klik je op “Genereren”, wacht je even en zie je direct de output in Datafuse verschijnen. Als je wilt, kun je de gegevens via de “Export” knop direct downloaden als een CSV-bestand. 

Datafuse is non-stop bezig met het maken van nieuwe tools en het ontwikkelen van de bestaande, zo ook voor de functie van de product omschrijvingen. Deze functie kent nu een nauwkeuriger resultaat wat betreft de teksten die je eruit krijgt wat ervoor zorgt dat jij de behoeften van jouw doelgroep beter kan vervullen en organisch beter vindbaar bent!


Het is binnenkort ook mogelijk om Meta descriptions te genereren voor de producten, categorieën of merken. Wat een meta description precies is, zie je hieronder:

Deze meta descriptions zijn goed voor de 'Google Crawlers' die over jouw webstie gaan om te kijken of de informatie nog wel klopt, deze descriptions leveren bovendien extra SEO- waarde, wat jouw bedrijf weer beter vindbaar maakt. Met Datafuse is het dus mogelijk om voor al jouw pagina's automatisch deze teksten te genereren. Hierbij houdt ons systeem natuurlijk rekening met wat Google 'graag ziet'.

Bespaar tijd en verrijk je retailplatform met boeiende en unieke productcontent dankzij Datafuse. Neem vandaag nog contact met ons op via info@datafuse.nl om de mogelijkheden te bespreken!