oplossing

Bespaar tijd dankzij AI gegenereerde productbeschrijvingen

Noah

4 april 2024

Het schrijven van productteksten kost veel tijd en daardoor geld. Daarnaast kan het blijven verzinnen van originele teksten een flinke uitdaging zijn. Toch is het SEO oogpunt maar ook voor de klantbeleving en het conversiepercentage van jouw website ontzettend belangrijk. 

Wat kan jij met de productbeschrijvingen?

De productbeschrijvingen kunnen echt dienen om de bezoekers van jouw website het spreekwoordelijke laatste zetje richting een conversie te geven. Om te zorgen dat jouw producten gepaard gaan met goede beschrijvingen heeft Datafuse een functionaliteit om deze teksten met een paar klikken te genereren. Zo bewaak jij de kwaliteit van de teksten, terwijl je de tijd die anders in het schrijven gaat zitten overhoudt voor andere zaken. 

Genereren van teksten

Binnen Datafuse hebben wij het tabblad “Products”, speciaal voor het genereren van productomschrijvingen. Om te beginnen met het genereren van deze beschrijvingen, ga je naar “Generate content”. Vanaf daar kun je beginnen met het selecteren van de producten waarvoor je content wilt genereren.

Zodra je het product-ID hebt geselecteerd of hebt gezocht, kun je eenvoudig bepalen voor welke producten je een product beschrijving wilt genereren. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de maximale lengte van de omschrijving in te stellen. Vervolgens klik je op “Genereren”, wacht je even en zie je direct de output in Datafuse verschijnen. Als je wilt, kun je de gegevens via de “Export” knop direct downloaden als een CSV-bestand.

Datafuse is non-stop bezig met het maken van nieuwe tools en het ontwikkelen van de bestaande, zo ook voor de functie van de product omschrijvingen. Deze functie kent nu een nauwkeuriger resultaat wat betreft de teksten die je eruit krijgt wat ervoor zorgt dat jij de behoeften van jouw doelgroep beter kan vervullen en organisch beter vindbaar bent.

Nieuwe updates

Afgelopen tijd hebben wij een aantal nieuwe toevoegingen gedaan om het beschrijven van de productteksten nog makkelijker te maken:

Product-id's gemakkelijk toevoegen

Het is nu mogelijk om gemakkelijk meerdere product-id's toevoegen in plaats van een voor een producten op te zoeken en te selecteren. Via een lijstje met door komma's gescheiden lijstje met product-id's wordt het mogelijk om zo gemakkelijk in grote getalen omschrijvingen te genereren.

20x meer productteksten genereren

Eerder was het mogelijk om 10 productteksten tegelijk te genereren, dit hebben wij uitgebreid naar 200 productteksten. In combinatie met het gebruiken van lijstjes met product-id's, zoals hierboven beschreven, gaat het genereren van meerdere teksten nu razendsnel.

Spreek tot de verbeelding met de tone of voice

Daarnaast is het mogelijk om een tone of voice toe te voegen aan de producttekst. Een tone of voice is de manier waarop AI jouw tekst schrijft. Door te kiezen voor een bepaalde stijl zul je zien dat de teksten nog beter gaan aansluiten bij jouw merk en doelgroep.

Meta omschrijvingen

Daarnaast is het mogelijk om titels en meta descriptions toe te voegen aan de content. Deze titels en meta descriptions zijn goed voor de 'Google Crawlers' die over jouw website gaan om te kijken of de informatie nog wel klopt, deze descriptions leveren bovendien extra SEO- waarde, wat jouw bedrijf weer beter vindbaar maakt. Met Datafuse is het dus mogelijk om voor al jouw pagina's automatisch deze teksten te genereren. Hierbij houdt ons systeem natuurlijk rekening met wat Google 'graag ziet'. Hieronder zie je een voorbeeld van een titel en meta description.

Demo aanvragen

Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag een geheel vrijblijvende demo aan, kost max 20-30 minuten van je tijd.